De wereld is er om ontdekt te worden. Op deze manier kun je jouw eigen wereld groter maken en zo kun je je horizon weer verbreden. Het is allemaal beeldspraak voor het idee dat je verder moet kijken dan je neus lang is. Je groeit op in een dorp of stad en als je dan eens een keer naar een andere stad gaat, dan wordt je wereld meteen een stukje groter. Je ziet een ander deel van de wereld met andere mensen, andere gebouwen, et cetera. Als je in Nederland blijft, dan zullen de verschillen nog niet zo groot zijn. Maar zodra je naar het buitenland vertrekt, dan worden die verschillen natuurlijk wel steeds groter. Ik weet nog goed toen ik voor het eerst op vakantie ging naar Frankrijk met de auto en dus ook voor het eerst werd geconfronteerd met een heuvelachtig landschap. 10 jaar lang had ik alleen het platte Nederland gezien en een paar heuveltjes in Limburg. En dan opeens rijd je door een wereld met heuvels en totaal andere uitzichten. Op dat moment werd mijn wereld dus ook weer een stukje groter. Daarnaast kwam ik in Frankrijk in contact met mensen die een andere taal spraken, andere huizen met een totaal andere bouwstijl en natuurlijk een andere cultuur. Als 10 jarige was ik me daar nog niet zo van bewust, maar juist op jonge leeftijd maken die verschillen indruk. Als je dan later als twintiger naar andere Europese landen reist, dan maken die verschillen alweer veel minder indruk. Daarom ben ik mijn horizon weer gaan verbreden door mijn heil te zoeken buiten Europa. Dan gaat er letterlijk weer een hele nieuwe wereld voor je open. Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor Peru reizen omdat ik gefascineerd ben door oude culturen zoals die van de Azteken en de Inca’s. Het is toch ongelooflijk dat een heel continent ooit werd bevolkt door een cultuur die totaal is verdwenen? Maar de overblijfselen zijn er natuurlijk nog en daar kun je tijdens Peru reizen dan ook heel goed van genieten. Maar los daarvan is Peru ook een schitterend land met zeer indrukwekkende natuur en cultuur. Dus als je eens iets heel anders wil dan zijn Peru reizen zeker een goede optie. De combinatie van lang vervlogen culturen, de ruïnes en overblijfselen van deze cultuur en de natuur, hebben bij mij in ieder geval geleid tot een soort respect voor de natuur en een besef van vergankelijkheid. Ik zou Peru reizen dan ook aan iedereen aanbevelen, want het vergroot je wereld op een zeer indrukwekkende wijze.

Waar kan ik terecht voor Peru reizen?

Mocht je nieuwsgierig zijn naar Peru reizen, dan heb je natuurlijk verschillende mogelijkheden. Je zou een hele reis zelf kunnen uitstippelen, maar in dat geval moet je ook alles zelf regen wat betreft verblijf en vervoer. Het is dan ook vaak relaxter om een pakket te kiezen waarin alles reeds is geregeld. Dit kan via atacama.be. Via de reisorganisatie van Atacame kun je verschillende Peru reizen boeken. Je kunt een uitgebreide vakantie boeken van 22 dagen, maar je kunt ook een kortere trip boeken.

De verschillende reizen die je kunt boeken bij Atacame

Voor mij is Peru een persoonlijke favoriet, maar natuurlijk hoef je niet naar Peru. Zuid-Amerika heeft immers nog veel meer te bieden. Daarom is het goed om te weten dat je bij Atacame naast de Peru reizen, ook kunt kiezen voor reizen naar:

  • Argentinië
  • Bolivia
  • Ecuador
  • Chili
  • Peru

Dus kom vooral eens langs op de site en ontdek de mogelijkheden van de verschillende reizen naar Zuid-Amerika.