Laatst hadden wij de ontstoppingsdienst nodig. Ons toilet kwam omhoog en stroomde over, waardoor de gehele badkamer blank stond. Even later deed de afvoer van de douche en de badkuip mee. Stank en viezigheid kwam mee en het bleef maar komen. De reden? Alles zat verstopt door gruis dat met onze verbouwing in de pijpen en rioleringsaansluitingen was komen vast te zitten. Een groot probleem waar we zelf niets aan konden doen, dus hebben we bij ons in de buurt gekeken naar een vakman van een ontstoppingsdienst die ons kon helpen, maar daar waren we nog niet zo direct mee in contact. Toen kwam onze zoon, die hielp met zoeken, op de website rioolprobleemkwijt.be. Dit is een website waarmee je een ontstoppingsdienst in jouw eigen buurt kunt vinden. Je hoeft enkel het nummer te bellen, betaalt lokaal tarief en ze zijn 24/7 bereikbaar. Dat was zeer handig, daarmee konden we snel een ontstoppingsdienst voor ons probleem inschakelen.

Lokale ontstoppingsdienst

Een landelijke website die lokale vakmensen weet in te schakelen is natuurlijk een uitkomst in deze tijd. Zo heb je maar één webadres nodig om iedereen van dienst te zijn. Wij hebben vrij snel een vakman weten in te schakelen en de beste man was allerzins begripvol voor ons euvel. We hadden hem uitgelegd wat we in de afgelopen tijd gedaan hadden. Zo hadden we de badkamer verbouwd en daarvoor hebben we de vloer wat verhoogd om alle leidingen te kunnen wegwerken. Dat was op zich natuurlijk een prima idee, maar nu komen de leidingen van het toilet, de douche en de badkuip samen op één punt en daar was het misgegaan. Totaal dicht geslibd en met geen mogelijkheid dat we daar iets aan konden doen. Gelukkig was onze ingeschakelde rioolexpert snel ter plaatse en kon hij goed inschatten hoeveel werk er nodig was om ons probleem goed te verhelpen, zodat we er niet snel weer last van zouden krijgen. Dit was echt wel een uitkomst hoor. De voordelen:

  • We werden direct geholpen, ook in de avond
  • Een voordelig tarief
  • Extra advies om problemen te voorkomen

Ideaal, wij hadden alle doemscenario’s al door ons hoofd laten gaan en zagen onszelf de hele vloer alweer openbreken om ervoor te zorgen dat de verstopping zou worden verholpen.

Rioolprobleem Kwijt voor andere problemen

We hebben de website van Rioolproblemen Kwijt meteen opgeslagen in onze favorieten. We hadden er nooit van gehoord, maar het is dus ook mogelijk om via deze website de ontstoppingsdienst in te schakelen voor allerhande verstoppingen. Ook de regenpijp bijvoorbeeld en daar hebben we in de herfst nog wel eens last van. Ik vind het dan helemaal geen prettig idee dat iemand van ons dan het dak op moet en aan de slag moet met deze vervelende klus. Een vakman is dat gewend, die betaal je ervoor en dan komt het gegarandeerd ook goed. Rioolprobleem Kwijt gaat dus niet alleen over het riool. Ook afvoeren van bad, keuken, douche, gootsteen, toilet, et cetera, het kan allemaal verholpen worden met een ontstoppingsdienst die je kunt aanvragen via www.rioolprobleemkwijt.nl. Daar kun je ook heel eenvoudig zelf zoeken op plaats of postcode en je kunt blijkbaar ook gewoon advies inwinnen en een offerte opvragen. Nu was ons probleem zo prangend dat we daar geen tijd meer voor hadden, maar de man van de ontstoppingsdienst was zo vriendelijk en behulpzaam dat we er alle vertrouwen in hadden om hem deze keer in te schakelen. Het maakte hem ook niets uit dat het inmiddels al 22.00 uur was geweest. We hopen niet snel weer een ontstoppingsdienst nodig te hebben, maar weten nu wel waar we moeten zijn als het wel weer nodig is.