Sinds een aantal jaren heeft ons airconditioning bedrijf een webshop. Zoals zoveel bedrijven voelen ook wij natuurlijk wel iets van de digitale revolutie: met alleen een winkel ergens in een stad red je het niet meer. Daarom hebben wij met ons bedrijf vroeger al snel een webwinkel opgezet, maar toen niet veel geïnvesteerd in het webdesign. Onze bezoekers konden wel een aantal airco apparaten vinden op onze webshop, maar we kregen vaak de feedback dat het allemaal niet zo overzichtelijk was. Ook kregen we uit de statistieken van onze webmaster terug dat er weinig bezoekers waren die vaker naar onze website terugkeerden. Ongeveer een jaar geleden hebben we daarom in ons bedrijf besloten dat we hier toch eens beter werk van moesten maken. We wilden het hele webdesign van onze webwinkel eens flink omgooien, zodat deze meer bezoekers zou trekken en het liefst ook nog eens de bezoekers zou overtuigen vaker terug te komen naar de site. We zijn toen op zoek gegaan naar een goed ICT bedrijf voor webdesign. We zijn toen uitgekomen bij Webton, een bedrijf dat al sinds 1999 allerlei diensten aanbiedt voor bedrijven zoals de onze, met een webwinkel. Het is een Nederlands bedrijf, dat tegenwoordig ook in België opereert. Toen we de website van Webton bekeken, zagen we hoeveel webwinkels zij al hebben geholpen met hun webdesign en andere diensten: wel meer dan tweeduizend! We hebben een aantal websites bekeken die Webton heeft gebouwd, en allemaal zagen ze er solide en strak uit. Ook de prijsindicatie klonk ons gunstig in de oren. We hebben nog een aantal andere webdesign bedrijven opgezocht, maar in vergelijking met Webton was deze laatste steeds de winnaar in alle opzichten. Met andere woorden: de keuze was gemaakt!

De service van Webton

We hebben vervolgens contact opgenomen met Webton om te vragen om een offerte. De mensen van Webton gingen direct met ons aan de slag. Samen zijn we in gesprek gegaan over hoe onze airco webwinkel nieuwe stijl eruit zou moeten komen te zien. Van onze kant waren er een paar eisen:

  • De webwinkel moest overzichtelijk en gebruiksvriendelijk zijn;
  • Het webdesign moest klasse, kwaliteit en betrouwbaarheid uitstralen;
  • De webwinkel moet goed werken zodat de producten op tijd en zonder fouten geleverd kunnen worden;
  • De webwinkel moest ook toegankelijk zijn vanaf andere apparaten dan laptops en pc’s, bijvoorbeeld tablets en smartphones. Volgens Webton zou het een goed idee zijn om te werken met responsive webdesign en dit zou geen enkel probleem zijn;
  • We wilden het dagelijks onderhoud aan de website, bijvoorbeeld het updaten en toevoegen van airco apparaten, zelf kunnen doen en we wilden graag hulp achter de hand hebben van Webton als we er zelf niet uitkwamen of hulp nodig zouden hebben.

Webton luisterde goed naar de wensen voor ons bedrijf, en verzekerde ons dat ze hierin ons goed zouden kunnen helpen. We hebben het als erg prettig ervaren dat ze zoveel mogelijk onze wensen respecteerden, maar tegelijkertijd ons niet hebben lastig gevallen met de technische details. Tijdens dit contact hebben we het natuurlijk ook gehad over de kosten die bij deze eisen kwamen kijken. Webton bleek ook op dit punt heel gunstig. Na dit gesprek kwam er uiteindelijk een ontwerp op tafel te liggen waarin wij ons als bedrijf heel goed konden vinden. Het was een erg prettig contact en we waren ervan overtuigd dat ons webdesign in goede handen was.

Een tevreden klant

Al snel had Webton onze website af. We waren als bedrijf erg blij met het webdesign, en we zagen direct dat deze nieuwe website veel gebruiksvriendelijker was dan de website die we tot dan toe in de lucht hadden gehad. We hebben het resultaat kritisch bekeken en we hebben vervolgens samen met Webton nog een aantal aanpassingen gemaakt in het webdesign. Dat waren echter slechts een aantal kleine veranderingen, want over het algemeen was deze nieuwe website gewoon precies wat we wilden. We zijn dus erg blij met het resultaat en we hopen dat deze grote verbeteringen in ons webdesign ons meer bezoekers en daarmee meer klanten gaan opleveren! We zijn erg blij met wat Webton voor ons bedrijf heeft gedaan, maar we hebben op onze beurt ook weer wat geleerd: bijvoorbeeld dat er nog veel meer manieren zijn om meer websitebezoekers te trekken dan alleen een goed webdesign. Ook daarbij kan Webton helpen; zij zijn namelijk gespecialiseerd in allerlei technieken om hoger in Google terecht te komen. Als airconditioning bedrijf hebben wij daar niet zoveel verstand van, dus we wisten van niks. Webton heeft ons echter uitgelegd hoe dit soort dingen werkt, en heeft ook aangeboden om ons op dat gebied te helpen. Bijvoorbeeld met het schrijven van seo teksten, linkbuilding en zoekmachine marketing. Hierdoor zijn wij erg geïnteresseerd geraakt in hoe je als bedrijf ervoor kunt zorgen dat je hoger komt te staan in de Google resultaten. Tot nu toe houden we het nog even bij een beter webdesign en een aantal seo teksten, maar in de toekomst hopen we ook gebruik te maken van deze technieken van Webton, zodat we steeds meer nieuwe bezoekers naar onze website kunnen trekken en zodat Google ons bedrijf steeds beter kan vinden. Ons airconditioning bedrijf is zeer tevreden met de diensten, en we bevelen ieder bedrijf dat zich wil verbeteren qua webdesign aan om contact te zoeken met Webton!