Het huwelijk is een bijzondere dag, en hopelijk hoort deze dag tot de mooiste van uw leven. Dat moet natuurlijk goed worden vastgelegd. Een huwelijksfotograaf inhuren is daarom belangrijk. Deze fotograaf weet namelijk heel precies wat hij doet en kan er voor zorgen dat het huwelijk wordt vastgelegd op alle belangrijke en memorabele momenten. Een huwelijksfotograaf is de fotograaf die met aandacht kijkt naar iedere situatie en die de mooiste foto’s maakt op een natuurlijke en ongedwongen manier. Als u binnenkort gaat trouwen dan willen wij u allereerst feliciteren; want dat is geweldig! Bij het organiseren van een huwelijk komt een hele hoop kijken en natuurlijk hoort het inhuren van een goede fotograaf hier ook bij. Waar moet u allemaal rekening mee houden en wat moet u allemaal doen als u de juiste keuze wilt maken voor een huwelijksfotograaf? Ten eerste is het belangrijk om te zorgen dat u contact legt met de huwelijksfotograaf. Er moet namelijk een goed gevoel zijn over en weer. Met andere woorden. Het is belangrijk dat u goed met de huwelijksfotograaf overweg kunt. De reden dat het belangrijk is om goed met de fotograaf overweg te kunnen, is dat de fotograaf gedurende de hele dag bij u is en dat zijn vaak erg intieme momenten. Het eerste gesprek dat u met ons voert zal dan ook altijd vrijblijvend zijn. Het eerste gesprek dient namelijk altijd als eerste ter kennismaking en natuurlijk kunnen wij u tijdens het gesprek alles vertellen over de werkwijze en de kosten die wij hanteren. Een aantal belangrijk vragen die ons altijd gesteld worden en waar u tijdens een eerste gesprek antwoord op kan krijgen zijn:

  • Wat zijn de kosten voor het inhuren van de fotograaf?
  • Wat voor soort foto’s zal de fotograaf maken en hoeveel?
  • Kan ik de fotograaf een hele dag inhuren als ik dat wil?
  • Kan ik de fotograaf verschillende dagdelen inhuren als ik wil?
  • Wat zijn de meest belangrijke zaken als ik een fotograaf wil inhuren?

De belangrijkste vragen voor de huwelijksfotograaf

De huwelijksfotograaf heeft een belangrijke rol op het huwelijk van de mensen. Hij zorgt namelijk dat de herinneringen worden vastgelegd. De foto’s die de fotograaf maakt op deze speciale dag zullen vaak bekeken worden en dat betekent dat deze foto’s ook echt goed moeten zijn en de sfeer van de dag goed vast moeten leggen. Het is belangrijk dat er foto’s komen van alle genodigden en wat de huwelijksfotograaf dan ook doet is het organiseren van een aantal groepsfoto’s. De huwelijksfotograaf staat de hele dag in dienst van de mooiste momenten die moeten worden vastgelegd. Hij heeft daarvoor een scherp oog en kijkt als door een lens naar uw dag. De kosten voor het inhuren van de huwelijksfotograaf zijn verschillend, maar over het algemeen is het zo dat u een vast bedrag betaalt. Sommige mensen willen de huwelijksfotograaf alleen voor een deel van de dag inhuren. Dat is geen probleem en dat is mogelijk. Wij komen namelijk graag aan uw wensen tegemoet. Andere mensen willen een fotograaf inhuren voor verschillende momenten en hebben liever dat de huwelijksfotograaf de hele dag aanwezig is zodat er geen belangrijke momenten worden gemist. Dat kan geregeld worden, want de huwelijksfotograaf is heel flexibel. Over het algemeen raden wij aan om een fotograaf de hele dag in te huren. De mooiste momenten zijn vaak de momenten waarop mensen ontspannen zijn. De intieme sfeer tijdens voorbereidingen van het huwelijk, en de momenten waarop mensen zich niet bewust zijn van de camera. Juist die spontane momenten kan de fotograaf vastleggen door de hele dag rond te lopen. Dat levert altijd het mooiste materiaal op. Op het begin zullen de mensen altijd iets meer bewust zijn van de aanwezigheid van de fotograaf. Maar dat zal snel veranderen als ze eenmaal aan de aanwezigheid van de fotograaf gewend zijn. Op het moment dat de fotograaf de hele dag aanwezig is, wordt hij een onderdeel van mensen en zal hij in staat zijn om de mooiste en meest spontane momenten vast te leggen.

Fotograaf inhuren voor een deel van de dag

Zoals gezegd raden wij aan om een fotograaf in te huren voor een hele dag. De redenen hiervoor hebben wij zojuist met u besproken. Een fotograaf heeft altijd even de tijd nodig om onderdeel van het feestgedruis te worden. Maar natuurlijk heeft u bij ons alle mogelijkheden en u bent dan ook geenszins verplicht om een fotograaf voor de hele dag in te huren. U kunt de fotograaf ook voor een deel van de dag inhuren. Vaak kiezen mensen voor een aparte fotograaf die de groepsfoto’s verzorgt. De andere momenten worden dan vaak vastgelegd door een vriend die het leuk vindt om deze taak op zich te nemen. Mooie foto’s van een huwelijk zijn belangrijk en moeten worden gemaakt door een goede fotograaf. Daarvoor bent u bij ons helemaal op het juiste adres. Als u graag contact op wilt nemen om een afspraak te maken dan kan dat telefonisch. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en het verplicht u dan ook tot niets. Onder het genot van een lekkere kop koffie of thee zullen we samen met u de mogelijkheden bespreken. Ieder huwelijk is anders en dat is alleen maar leuk. Onze diensten zullen wij dan ook volledig aanpassen een uw specifieke wensen zodat u de foto’s krijgt die u wilt.