Als je in de stad woont, dan raak je op den duur wel gewend aan alle geluiden. Het is in het centrum van een drukke stad eigenlijk nooit echt stil. Stilte ervaar je dan ook vooral door de afwezigheid van de meest luide geluiden, maar je hebt altijd te maken met een soort van constante ruis. Daarom kan de stilte op het platteland soms oorverdovend luid zijn, omdat die ruis dan ook echt helemaal weg is. Het enige wat je hoort is de wind, de vogels en het kraken van bomen of ruisen van de bladeren in die bomen. Het is dan ook zo dat je in de stad eigenlijk nooit 100% kan ontspannen en dus is een boerderijvakantie van parkvakanties.be helemaal geen slecht idee. Het punt met vakanties is vaak ook dat je de ene drukte inruilt voor de andere. Je wil je drukke werk en de drukke stad achter je laten en lekker ontspannen en niets doen. Maar vervolgens is het zo dat je op de vakantieplek te maken krijgt met toerisme, mensenmassa’s, muziek in de toeristische straatjes, luide buren, rumoerige stranden met verkopers, enzovoorts. Dus de stilte om echt te ontspannen vind je er vaak niet. Althans niet als je naar de standaard toeristische oorden gaat. Daarom is het ook zeker geen slecht idee om af en toe gewoon even een simpele boerderijvakantie te boeken. Deze vakantie kun je immers dicht bij huis boeken en vergt niet meteen een hele onderneming. Je gaat gewoon vanuit de stad even een weekendje of een midweekse naar een boerderij, zodat je weer even kunt ervaren hoe het is om niet te constant lawaai te horen. Je hoort nog wel geluiden als je geniet van een boerderijvakantie, maar het moge duidelijk zijn dat het loeien van een koe in de wei of het mekkeren van een schaap een heel ander effect heeft dan een voorbij crossende motor. Een boerderijvakantie is dan ook een goede manier om even adem te halen, een goede hap adem weer in je lijf op te nemen, zodat je vervolgens de drukte van de stad weer even kunt weerstaan. Je hebt er bewust misschien geen last van, maar de mens is niet gemaakt voor een drukke stad, want we hebben vele millennia in of nabij de natuur geleefd. Deze drukke steden zijn een relatief nieuw fenomeen en dus zijn we daar als mens nog niet aan gewend. Het is dan ook geen slecht idee om af en toe even de batterij op te laden als je in een stad woont via een boerderijvakantie. 

Boek een boerderijvakantie via de parkvakanties.be

Mocht je op zoek zijn naar een boerderijvakantie, dan kun je natuurlijk altijd even een kijkje nemen op de website van parkvakanties.be. Eenmaal daar heb je zicht op de alle optie voor wat betreft leuke uitjes waarbij je op een boerderij verblijft. 

Ook andere vakanties vind je bij parkvakanties.be

Mocht je niet op zoek zijn naar boerderijvakanties, dan ben je bij parkvakanties.be zeker ook aan het juiste adres. Zo kun je hier terecht voor de leukste parken zoals: 

  • Center Parcs
  • Landal
  • Roompot