xplorethenorth - noorderlicht vakantieDat er vele mooie dingen in de wereld te bekijken zijn, dat is geen geheim. Er zijn uiteenlopende wereldwonderen die je zeker een keer in je leven gezien moet hebben. Het is misschien niet mogelijk om alles te zien (dat hangt er maar net vanaf hoe vaak en hoe lang je reist), maar er zijn een aantal dingen die eigenlijk iedereen wel eens gezien moet hebben. Het noorderlicht is er daar een van. Ga dus naar het noorderlicht op vakantie. Dit natuurverschijnsel wil je zeker een keer gezien hebben. Veel mensen zijn niet meteen wild enthousiast als je ze het idee voorlegt om naar Lapland op vakantie te gaan. Het land staat met name bekend om de kou en dat het in de winter bijna de hele dag donker is. Dit klinkt niet als een hele prettige vakantie, maar het zien van het noorderlicht op vakantie is het meer dan waard. Er zijn een aantal dingen zeer belangrijk voor het plannen van deze vakantie:

  • de ligging van je verblijf
  • de reisduur
  • de reisperiode
  • de maandstand

De reisduur en reisperiode is voor de meeste mensen logisch. Tenslotte is dit verschijnsel slechts in een bepaalde periode te zien en hoe langer je blijft hoe vaker je het kunt zien. De ligging van je bedrijf zal je misschien ook niet verbazen, de maanstand waarschijnlijk wel.

De maanstand tijdens je noorderlicht vakantie

Het zien van het noorderlicht op vakantie wordt niet zozeer beïnvloedt door de maan, maar de manier van waarnemen kan er wel door veranderd worden. Zo is de kans dat je het noorderlicht op vakantie goed waarneemt groter als het nieuwe maan is. Er is dan geen maan aan de hemel en dus is de nacht extra donker. Dit betekent dat je het noorderlicht dus veel beter kunt zien. Als je een keuze hebt in wanneer je naar Lapland toegaat om het noorderlicht op vakantie te zien, hou dan rekening met de maanstand. Dit is vrij makkelijk te vinden op het internet en er is dus goed rekening mee te houden bij het boeken van de reis. Kun jij voor langere tijd op vakantie? Pak dan alle maanstanden mee! Het noorderlicht bij volle maan is namelijk het mooiste lichtspektakel dat je ooit zult zien. Wil jij vandaag nog jouw noorderlicht vakantie boeken? Dan doe je dit bij Xplore the North.

Boek jouw noorderlicht vakantie

Staat het zien van het noorderlicht op vakantie bij jouw hoog op je wensenlijstje. Onderneem dan vandaag nog actie om jouw wens in vervulling te laten gaan. Bij Xplore the North kunnen ze jou helpen om de perfecte reis op te zetten die voldoet aan jouw wensen en voorkeuren. Daarnaast kunnen ze jou uiteenlopende tips geven voor het bezichtigen van het noorderlicht op vakantie en natuurlijk helpen ze je bij het uitzoeken van andere leuke dingen die te doen zijn in Lapland. Ga bijvoorbeeld op pad in een hondenslee of een van de vele andere activiteiten. Een ding is zeker: een vakantie in Lapland is er eentje zoals je dat nog nooit gehad hebt en die je dus niet snel zal vergeten. Als jij toe bent om eens iets compleet anders te doen op vakantie en je wilt een van de mooiste natuurspektakels zien, dan is een vakantie in Lapland een hele goede volgende bestemming voor jou. Boek dus vandaag nog jouw reis bij Xplore the North en begin met genieten van het vooruitzicht van zo’n geweldige reis. Een ervaring zoals deze zou iedereen moeten hebben! Jij dus ook!