Misschien denk je bij hypnose aan mannen met een lange baard en gouden ringen die jou onder hypnose brengen en laten denken dat je een aap bent. Dat is echter een weergave die haar oorsprong vindt in de wereld van entertainment. Zulke weergaven moet je altijd met een korrel zout nemen. Hypnose hoort eigenlijk thuis in de wereld van de psychologie en hulpverlening. Hypnotherapie is dan ook een effectieve methode om bepaalde klachten of symptomen te verlichten. Dit kun je doen bij Hypnose Praktijk. Hypnose bestaat al vele millennia, maar in de 18de eeuw werd het een wetenschap. Het feit dat het al duizenden jaren bestaat in verschillende vormen, duidt erop dat de mens vatbaar is voor hypnose. De geest kan heel grof worden onderverdeeld in een bewust en onbewust deel. Vaak wordt de analogie getrokken met een ijsberg. De top van deze ijsberg is zichtbaar en symboliseert het bewustzijn van de mens. Onder het wateroppervlak bevindt zich het veel grotere en onzichtbare deel van de ijsberg, Dit onzichtbare deel kan worden vergeleken met net onderbewuste. Zolang de mens wakker is en bewust van zichzelf en zijn omgeving, dan heeft hij of zij geen directe toegang tot het onderbewuste. Maar de inhoud van dit onzichtbare onderbewuste heeft wel degelijk impact op wat je doet, denkt en voelt. Het is om deze treden dat we vaak niet weten waarom we denken wat de denken, voelen wat we voelen en doen wat we doen. Dat komt omdat de daadwerkelijke motieven voor ons zijn verborgen. Toch kun je de duidelijke grens tussen bewustzijn en het onderbewuste doorbreken. Als je droomt bijvoorbeeld, dan heb je toegang tot je onderbewustzijn. Probleem is alleen dat je vaak geen controle hebt over de droom. Zodra je te bewust wordt, dan herstelt de scheiding tussen beide zich weer. Via hypnotherapie kun je een meer constante toegang krijgen tot je onderbewustzijn. Dat betekent dat een hypnotherapeut toegang kan krijgen tot die verborgen motieven die bijvoorbeeld ten grondslag liggen aan neuroses, angsten en verslavingen. Vervolgens kan deze hypnotherapeut je helpen om die motieven te veranderen. Als je dan wakker wordt uit de hypnose, dan ben je als het ware een nieuwe mens. Mocht je te kampen hebben met een neurose of een ander soort probleem, dan kun je dus kijken of hypnotherapie jou kan helpen. Via Hypnose Praktijk kun je dat ontdekken. De praktijk heeft verschillende klinieken verspreid over Nederland en België. Via de site hypnosepraktijk.net kun je dus snel ontdekken waar jij terecht kunt.

Ontdek de wereld van hypnose via hypnosepraktijk.net

Het kan zijn dat je sceptisch bent of gewoonweg nog nooit echt de tijd hebt genomen om je in deze vorm van therapie te verdiepen. Door je in te lezen kun je een hoop vooroordelen wegnemen. Het is dan ook een idee om bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan de site van hypnosepraktijk.net, zodat je meer kunt leren over deze vorm van therapie en de praktijk. 

Een oplossing voor zeer veel uiteenlopende problemen

Omdat de meeste problemen op 1 of andere manier zijn gelinkt aan de geest en je hersenen, is het ook niet gek dat hypnotherapie uitkomst kan bieden bij verschillende problemen zoals: 

  • Depressie
  • Faalangst
  • Vliegangst
  • Woedeaanvallen