Tegenwoordig is een 3D printer kopen veel in het nieuws, het is een ongelooflijke hype. Nu kunt u denken dat er veel hypes geweest zijn en dat het uw tijd wel zal duren, dat de hype even snel weer verdwijnt als dat hij verscheen, maar het 3D printer kopen is een hype die zal blijven, die als het ware ingeburgerd zal raken, verankerd aan onze dagelijkse handelingen. Printen met een 3D printer is revolutionair. U kent natuurlijk het normale printer wel: u print een a4tje met mededelingen of de eerste pagina van uw nieuwe roman. Er zijn zoveel dingen die u kan printen en eigenlijk is dat al een klein wonder, dat u een tekst die u op de computer typt (zoals ik ook nu een tekst op de computer type) en dat u die om kan zetten in iets tastbaars, in iets dat u kan vouwen, zelfs tot een zwaantje als u een geoefend origamivouwer bent. Maar dat wonder zal snel in het niet vallen, haast vergeten worden, in ieder geval de beleving ervan als wonder, als u eenmaal overgaat tot het 3D printer kopen, dat momenteel zo hip is. U kunt namelijk veel meer met een 3D printer, u kunt dan printen in drie dimensies, dat houdt in dat u niet alleen print in de lengte en de breedte, maar ook in de hoogte. U print dan niet een tekst, maar bijvoorbeeld een maquette. En u hoeft niet alleen met papier te printen: u kunt met vrijwel alle materialen en alle combinaties van materialen printen. Dat betekent dat u een kast kan printen van hout, of een lepel van plastic. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. Misschien kunt u het 3D printen na het 3D printer kopen het beste vergelijken met hoe u dagelijks de wereld ervaart. U ervaart drie dimensies, namelijk lengte, breedte en diepte. Misschien zal u stellen dat u ook een vierde namelijk tijd ervaart, maar zonder met u in een natuurkundige discussie te willen vervallen, laten we eens uitgaan van de drie dimensies. Stel nu dat er door een soort magische truc een vierde dimensie bij komt. Ik heb geen idee wat die dimensie is, en u misschien ook niet. Zo moeilijk als die dimensie is voor te stellen, en de mogelijkheden die de extra dimensie biedt, zo moeilijk is het om u een voorstelling te maken van de mogelijkheden van 3D printen als u eenmaal overgaat tot een 3D printer kopen. Of misschien kunt u het vergelijken met Flatland. Dat is een denkbeeldige wereld waarin geen diepte te bestaat. Er is alleen lengte en breedte: de hele wereld is dus plat, ongeveer een dambord. En stelt u zich voor dat iemand uit die wereld in onze wereld komt. Hij kijkt zich de ogen uit en dat niet alleen: er zijn zo veel dingen die hij voor het eerst ervaart, die hij niet begrijpt, die hij, ja, als een wonder zal ervaren, misschien als een religieuze openbaring. Die ervaring, van een wonderlijke wereld wacht u ook na het 3D printer kopen waar u maar niet lang mee moet wachten, anders bent u de enige in de straat die er nog geen heeft.

Kosten van een 3D printer kopen

Een 3D printer kopen zal nog wel even iets prijziger zijn dan een normale printer kopen. Of dat lang het geval blijft daar zijn economen nog niet over uit. Het is waarschijnlijk dat de prijs van de 3D printers zal dalen aangezien de vraag stijgt. Hoe meer mensen een 3D printer kopen hoe meer er geproduceerd kan worden en daardoor kan er goedkoper geproduceerd worden en kan de printer goedkoper aangeboden worden. Natuurlijk zijn er ook kosten voor de stroom van de printer, maar die is eigenlijk verwaarloosbaar, evenals de kosten van de materialen die u voor de printer, mocht u een 3D printer kopen, gaar gebruiken. De aanschafkosten van een 3D printer kopen kunnen ook erg verschillen. Er zijn printers die als bouwpakket worden aangeboden, maar er zijn ook printers die al helemaal gereed voor productie zijn. Die zijn natuurlijk iets duurder. Zo is ons model Da Vinci te verkrijgen vanaf 600 euro. Kijkt u voor onze modellen en alle informatie eens op: www.llowlab.nl/3D-printer-kopen. Daar vindt u ook veel informatie over randzaken, zoals welke materialen u het beste kan gebruiken na het 3D printer kopen voor uw printer. De voordelen van het 3D printer kopen, qua financiën op een rijtje:

  • een 3D printer wordt steeds goedkoper
  • u hoeft geen huishoudelijke artikelen meer te kopen, die maakt u nu zelf
  • de materialen zijn erg goedkoop
  • de stroomkosten zijn verwaarloosbaar
  • de printer gaat erg lang mee

Hoe gaat u een 3D printer kopen?

Hoewel we op onze site www.llowlab.nl/3D-printer-kopen veel informatie geven over het 3D printer kopen, kan dat niet daadwerkelijk op onze site. We zijn meer een vergelijkingssite, waar u snel aan betrouwbare informatie komt over een 3D printer kopen. Wilt u weten hoe een printer werkt, welke materialen u daarvoor gebruikt, wat de voor- en nadelen van de printer zijn, de antwoorden op veel gestelde vragen? Kijk dan op www.llowlab.nl/3D-printer-kopen. Mocht u nog meer vragen over de wonderen van het 3D printen en overwegen een 3D printer kopen, dan kunt u uiteraard ook via onze site contact met ons opnemen. Wij beantwoorden dan vervolgens alle vragen die u maar zal gaan bedenken.